29 квітня Ферма

Австрійські фермери на Закарпатті створять племінне господарство овець

На одному з господарств Хустщини, що на Закарпатті, на карантинному утриманні зараз перебувають 110 овець гірської породи, яких раніше передали австрійські партнери. 

Після завершення карантину близько півсотні тварин залишаться тут для створення племінного репродуктора з розведення овець породи австрійський бергшаф. 

Про це стало відомо з видання Zakinsider.

Іншу частину овець розподілять ще у два провідні господарства Хустського району для подальшого розведення та передачі приплоду іншим членам ГО «Асоціація вівчарів Закарпатської області». 

Повідомляється, з візитом на Закарпатті перебувають представники Асоціації вівчарства та козівництва федеральної землі Тіроль Республіки Австрія Йоханнес і Вальтрауд Фітч. 

Поїздку за дорученням керівництва федеральної землі вони здійснили в межах реалізації спільного проєкту щодо розвитку вівчарства в цьому регіоні України. 

У межах візиту представники Асоціації вівчарства та козівництва федеральної землі Тіроль також проведуть для закарпатських фахівців галузі навчання й консультації щодо належного утримання овець, догляду за ними, ветеринарного та зоотехнічного обслуговування тощо.

Читайте також: 

Обрати насіння на SuperAgronom.com