18 серпня Бізнес у селі

Ягідник з села Бочаниці засадив колишнє сміттєзвалище ягодами

Підприємець з села Бочаниці, що на Рівненщині, Петро Нікітчук на місці колишнього сміттєзвалища вирощує 16 гектарів кущів порічки, смородини, лохини, малини. У перспективі планує висаджувати ще й полуницю.

Про це розповів Микола Панчук, Гощанський селищний голова.

«Починав із 7 га землі. Сьогодні в оренді підприємства перебуває вже 16 га. Право оренди на ділянки, які ніхто брати не хотів, придбав на земельному аукціоні. Тут були старі колгоспні будівлі, стихійне сміттєзвалище, тож перші два роки прибирали весь непотріб і готували землю під посадку ягідних кущів», — розповів керівник товариства «Смачна ягідка» Петро Нікітчук. 

У цьому селі Петро Нікітчук народився, живе, а з 2018 року ще й працює на підприємстві, ініціатором створення якого був.

Сьогодні штат підприємства формують 5 працівників. Під час збору врожаю набирають ще до 50 сезонних працівників. Важливо, що це місцеві мешканці, які мають можливість підсилити свій сімейний бюджет, підтримувати ЗСУ.

Важливо також, що підприємство зареєстровано в громаді. Це сприяє наповненню місцевого бюджету, є вагомим внеском у розвиток громади та загальну економічну стійкість регіону.

Читайте також: 

Як створити бізнес на консервації овочів та фруктів