16:25 Земля

Орендувати державні землі можуть всі українці — ФДМУ

Брати державну землю в оренду через аукціон може будь-який резидент України: вимушено переміщена особа (ВПО), фермер, ветеран війни, приватний підприємець або аграрна компанія.

Стати учасником торгів можна через онлайн-аукціони в системі «Прозорро.Продажі»/Prozorro.Sales.

Детальніше про Земельний банк пише Zemliak.com у матеріалі «Земельний банк: Державні землі можуть приносити в бюджет до 8 млрд грн щороку».

Державні оператори Земельного банку перереєстровують земельні ділянки, готують усю необхідну документацію, та передають їх в суборенду на прозорих та конкурентних засадах через онлайн-аукціони на Prozorro.Продажі. 

Учасники земельних аукціонів мають знати, що:

  • Орендувати землю для вирощування однорічних насаджень можна максимально на 15 років, для вирощування багаторічних насаджень — на 25 років
  • Стартова (мінімальна) вартість оренди не може бути меншою 12% від нормативної оцінки
  • Залежно від області стартова вартість оренди становитиме від 3 000 до 4 000 грн за 1 га в рік
  • Реальна вартість оренди земельного активу буде визначатися за результатами земельних торгів на Prozorro. Продажі за принципом “хто запропонував вищу ціну, той переміг”.

«Земельний банк» — це проєкт реформування ринку державних земель сільськогосподарського призначення, що передбачає можливість орендувати державні землі на прозорих та конкурентних засадах через онлайн-аукціони в системі «Прозорро.Продажі»/Prozorro.Sales», — кажуть експерти. 

Реалізація проєкту Земельний банк здійснюється через Фонд державного майна України.

Ознайомитися детальніше з роботою Земельного банку можна за посиланням.

Потрібна реклама на сайті Zemliak.com?