14 жовтня Здоров'я

Ще дві області запустили мобільні аптеки в селах

Чернівецька та Запорізька області також стали учасниками програми пересувних аптек, які доставляють лікарські засоби в найвіддаленіші населені пункти.  

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

«У вересні розпочала свою роботу перша мобільна аптека на території Кіцманської, Ставчанської та Веренчанської територіальних громад Чернівецької області. Відтепер мешканці девʼятьох сіл Буковини мають можливість придбати необхідні медичні препарати в мобільних аптечних пунктах як за рецептом, так і без», — ідеться у повідомленні.

Ще одним регіоном, де відтепер курсує мобільний аптечний пункт, стало Запоріжжя. Маршрут, за яким доставлятимуть лікарські засоби, охоплює шість населених пунктів Запорізького району: Васильківське, Максимівка, Крутий Яр, Новоіванівка, Дудникове та Сторчове.

Мобільні аптеки працюють виключно в сільській місцевості в найвіддаленіших населених пунктах країни, де проблеми з доступом до ліків є найбільш актуальними. У них відпускаються лікарські засоби як за рецептом, так і безрецептурні, а також ті, що підлягають реімбурсації за програмою «Доступні ліки». 

Нині пересувні аптечні пункти працюють у дванадцяти областях країни: Харківській, Черкаській, Чернігівській, Київській, Тернопільській, Рівненській, Одеській, Миколаївській, Херсонській, Житомирській, Запорізькій та Чернівецькій.

Читайте також: 

Потрібна реклама на сайті Zemliak.com?