Вчора Соціалка

В Україні вже відкрили 180 Центрів життєстійкості

У вересні 22 територіальні громади стали учасниками Програмі життєстійкості. Нині там готуються відкрити Центри життєстійкості. 

Наразі працює 180 Центрів життєстійкості. 

Про це повідомили на порталі Децентралізація.

Найбільше нових просторів з підтримки ментального здоров’я відкрилися на Київщині, Сумщині та Івано-Франківщині. Передбачається, що  до кінця року у громадах працюватимуть  250 таких просторів.

З-поміж тих, хто приходить до Центрів життєстійкості — внутрішньо переміщені особи, родичі військовослужбовців, батьки з дітьми, ветерани та ветеранки і кожен, хто потребує допомоги фахівця. Діти і дорослі знаходять у цих осередках корисні активності — індивідуальні та групові. 

Для підвищення рівня кваліфікації співробітників Центрів, Мінсоцполітики спільно з міжнародними партнерами проєкту – фондами ЮНІСЕФ та ВООЗ – організовує навчальні тренінги «Самодопомога Плюс» та «Батьківство без стресу».

У допомогу громадам Міністерство соціальної політики  спільно з партнером проєкту агрохолдингом «Астарта» та урбан-бюро «Big City Lab» розробили Посібник з облаштування безбар’єрного приміщення , який є у вільному доступі.

Адреси діючих 180 Центрів життєстійкості доступні на сайті Міністерства соціальної політики. 

Потрібна реклама на сайті Zemliak.com?