14 вересня Соціалка

Жителька села Куликівка роздає безкоштовно власні кавуни

Фермерка Марина Хорошок з селища Куликівка Чернігівської області роздає безкоштовно власні кавуни. Разом з чоловіком вони вирощують 3 гектари баштану, частину з яких роздають місцевим жителям безкоштовно.

Про це інформує видання Портал Чернігова.

У мережі Фейсбук марина розмістила оголошення:

Пропону­ємо жовтий і червоний кавуни для малозабезпечених, людей з інвалідністю, людей похило­го віку та військових. Відповід­ні служби можуть сформува­ти списки тих, хто самостійно прийти не в змозі, ми зробимо доставку з рук у руки. Вищез­гаданих людей, які живуть по­ряд, запрошуємо: приходьте в кіоск «ФРУКТИ-ОВОЧІ». БЕЗ­КОШТОВНО!

Як розповідає фермерка, на агросайтах замовляли якіс­не сертифіковане насіння. У нас два ранніх гібриди кавуна: «таліс­ман» (торік саджали «продюсер») і «оранж кінг» — цей усередині жовтий.

«Під кавунами в нас 3 гекта­ри. На землі прокладаються плів­ка, у якій є отвори для висаджуван­ня, і шланги для крапельного по­ливу. Минулого року кавуни ми са­джали з насіння, а цього — вже з вирощеної розсади. Торік плівку прокладали вручну, бо площа бу­ла менша, тепер же — механізова­но (трактором)», — каже Марина.

Поки кавуни є — ліміту немає. Фермери нікого не обмежують, даєють хто скільки просить. Беруть по одному-два на сім’ю, якщо є дітки — більше. 

Також подружжя експерементує дотримати жовті кавуни сорту оранж кінг до нового року. Сортові особливості  мають таку можливість, головне — правильні умови зберігання.

Як створити бізнес на консервації овочів та фруктів