06 серпня Соціалка

ООН профінансує будівництво житла для переселенців на Сумщині

УВКБ ООН профінансує будівництво модульного містечка переселенців на території села Нижня Сироватка Сумської області. Загальна кошторисна вартість модульних будинків (з установкою) становить 16,3 млн грн (приблизно 408,2 тис дол. США) і покривається за кошти УВКБ ООН в Україні.

Про це стало відомо від Сумської ОВА.

«Підписання цієї надзвичайно важливої угоди відкриває нову сторінку у забезпеченні житлом людей, які через злочинні дії ворога вимушені переїжджати у більш безпечні місця, рятуючи свої родини. Проєкт з будівництва модульних будинків є пілотним як для УВКБ ООН, так і для Сумської обласної військової адміністрації та громади. Зробимо все необхідне для його ефективної реалізації, адже від цього залежить життя наших людей», — зазначив Володимир Артюх, начальник Сумської ОВА.

Цей пілотний проект Q-tochok зі встановлення модульних будинків на території Нижньосироватської сільської ради стане першим кроком у забезпеченні надійного та швидкого вирішення житлових потреб 70 осіб, які через надзвичайні обставини змушені були залишити свої домівки.

По програмі встановлення модульних будинків у межах проєкту Q-tochok на території Нижньосироватської територіальної громади планується встановлення 10 будинків. Відповідно до проєкту, місткість будинків до 4 осіб, до 6 осіб та до 9 осіб. Загалом проєкт розраховано на 70 осіб.

Відповідно до робочого плану проєкту орієнтовний термін завершення робіт — жовтень 2024 року.

Як створити бізнес на консервації овочів та фруктів