17:15 Сад-город

В Україні вперше зріс попит на насіннєву картоплю вже восени

В Україні чи не вперше за роки незалежності сформувався попит на насіннєву картоплю восени, а не в останні дні перед посадкою. Навіть домогосподарства розуміють, що ціни на ранню картоплю будуть захмарні, ніж зазвичай, тому вже зараз роблять запаси.

Про це розповіла Оксана Руженкова, експерт із садівництва Світового банку.

«Раджу спробувати Анушку (Europlant). Особисто мені вона смакує навіть більше, ніж Тирас. Важливо, що при посадці Анушки в другому обороті (в липні на півдні практикують другу посадку ранніх сортів, які збирають у жовтні), сорт легко може зберігтися до червня наступного року без втрати смаку і товарних властивостей»,  — каже Оксана Руженкова.

Також експертка зауважила, промислові виробники продають від 500 кг. Кому потрібно 5 кг — 2-3 мішечки мають звертатися в інтернет-магазини, які є офіційними дистриб'юторами селекційних компаній. З-поміж перевірених і таких, що бездоганно себе зарекомендували, вона називає Веснодар, Професійне насіння, Добрі сходи та Рекорд-Агро. 

Додатково Оксана Руженкова надала список господарств, які спеціалізуються на продажі насіннєвої картоплі — вони пропонують картоплю вітчизняної селекції.

Потрібна реклама на сайті Zemliak.com?