15 жовтня Сад-город

На Донеччині підбили підсумки врожаю овочів

На полях Донеччини овочі, баштанні культури та картопля вже зібрані на 97,5% площ, у загальному об’ємі 228,92 тис. тонн. Врожайність у середньому 101,2 ц/га.

Про це повідомляє Департамент агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької обласної державної адміністрації.

«Цьогоріч картопля була посаджена на площі 15,5 тис. га, морква — 0,4 тис. га, капуста — 0,9 тис. га, цибуля та баштанні культури по 0,8 тис. га. Це дані з усіх категорій господарств – юридичних та фізичних, щоправда на сьогодні на Донеччині сільським господарством займається переважно населення у своїх господарствах», — ідетьсяі у повідомленні.

Зазначається, у регіоні практично 99% площ, які засіяні овочами,  — це господарства населення. Бо тих спеціалізованих підприємств із овочевої групи, які до 2014 року працювали в регіоні, практично не залишилося, вони скоротили своє виробництво. Також через бойові дії, та ті, які опинилися на тимчасово окупованих територіях, діяльність свою призупинили.

В ОВА ще раз нагадали, що через напружену воєнну обстановку у прифронтових громадах області, аграрії відмовилися від сівби озимих культур і будуть чекати вже весняної посівної.

Потрібна реклама на сайті Zemliak.com?