25 серпня Релігія

Віряни села Молочки перейшли до ПЦУ

Релігійна громада села Молочки на Житомирщині перейшла із УПЦ МП до Православної Церкви України. Рішення про перехід люди разом із священником ухвалили на загальних зборах.

Про це повідомляє Релігійно-інформаційна служба.

«Ми хотіли і раніше позбавитися цієї московської залежності у селі. А після того, як російські війська 24 лютого 2022 року вдерлися в Україну і почали чинити звірства і терор, це питання постало особливо гостро. Просто відразу після повномасштабного вторгнення люди були приголомшені: хтось пішов захищати країну, хтось зайнявся волонтерством, і руки, як то кажуть, не доходили»,  — сказала жителька села Молочки Валентина Заруцька.

Після загальних зборів ця релігійна громада разом із настоятелем ухвалила одноголосне рішення про вихід з підпорядкування Московському Патріархату та послідувала Томосу про автокефалію та увійшла до Помісної Православної Церкви.

Рішення вийти з-під підпорядкування Московського Патріархату та перейти до ПЦУ місцеві жителі ухвалили 7 серпня 2024 року, а 14 серпня у місцевому храмі відбулося перше Богослужіння українською мовою.

За словами Валентини Заруцької, за рішення перейти до ПЦУ одноголосно проголосували 53 жителі села Молочки.

Як створити бізнес на консервації овочів та фруктів