10 липня Релігія

На Кіровоградщині селяни будують власну церкву ПЦУ

Релігійна громада села Богданівка, що на Кіровоградщині, вирішила побудувати власну церкву ПЦУ. У селі вже є діюча царква, але вона під московським патріархатом, люди не захотіли за неї боротись, а взялися будувати власну.

Про це повідомляє Гречка.

Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну частина релігійної громади села закликала священнослужителя та інших перейти до ПЦУ, тобто до Київського патріархату. Проте настоятель та деякі віряни відмовилися.

«Для нас мати зв’язок з московським патріархатом неприйнятно. Як на мене, то коли люди благословляють на агресію проти іншого народу, проти українців — та там немає нічого спільного з християнством», — розповів житель Богданівки Анатолій Іващук.

Тому селяни вирішили заснувати власну релігійну громаду та побудувати храм ПЦУ у селі. Тому у жовтні 2023 офіційно зареєстрували організацію «Релігійна громада Святої Трійці Кропивницької Єпархії Православної Церкви України с. Богданівка», яку Анатолій Іващук очолив.

Місцева влада підтримала своїх жителів та надала земельну ділянку для будівництва.

Нині місцеві жителі не мають бажання відвідувати службу в проросійській церкві та їздять до сусідньої — у село Знам’янка.

Як створити бізнес на консервації овочів та фруктів