24 вересня Побут

У селі Куцеволівка вовки тероризують домогосподарства

За останній місяць у селі Куцеволівка,що на Кіровоградщині, вовки із’їли або подерли 17 тварин.

Виявити це допомогли камери відеоспостереження,повідомляє Суспільне.

«Під час розмови з трактористом я дізнався, що в в цей час вовк їсть козу. Це було заснято на камеру відеоспостереження», — розповів  єгер Українського товариства мисливців та рибалок Сергій Сокур.

Єгер розповідає, коли він помітив вовка, то це був самець, вага — 60-70 кг. У підсумку в одного чоловіка — три кози, в одного фермера — вісім овець, в іншого — племінного барана, собак по селу багато взяли. 

Голова Онуфріївської громади Віталій Береза сказав, що протягом місяця отримав від жителів шість звернень щодо нападу вовків на тварин.

«Нині постійно вночі чергують. Усі мисливські угіддя передали в користування товариству мисливців та рибалок, це входить у їхні обов’язки — вони мають регулювати популяцію хижих тварин», — додає Віталій Береза.

Голова Онуфріївської організації товариства мисливців та рибалок Анатолій Гаврілов вважає, що вовки мігрують через бойові дії, а громада межує з Дніпропетровською областю. Цього року, з його слів, крім Куцеволівки, отримували звернення із селища Павлиш щодо вовків, які з’їли козу, та із села Мар’ївка щодо лисиць.

Поки ж місцеві жителі не залишають худобу без догляду.

Потрібна реклама на сайті Zemliak.com?