07 серпня Побут

На Миколаївщині повертають до життя заміноване село

На Миколаївщині триває розмінування села, в якому не залишилося жодного місцевого жителя. Спершу село-привид Безіменне було в окупації, а потім на його території точилися запеклі бої. Тепер там зруйновані всі будинки, а територія захаращена вибухонебезпечними предметами. 

Про це інформує видання Перший український інформаційний.

«Через високу замінюваність тут не залишилося жодного місцевого жителя. Руїни довкола та безліч вибухонебезпечних предметів під ногами. Близько 50 людей мешкало до початку повномасштабного вторгнення, 22 будинки були заселені людьми. Точилися дуже активні бої ЗСУ з окупантами. Тому село вщент зруйноване. Разом із тим окупанти при виході його дуже сильно замінували», — розповів начальник Снігурівської міської військової адміністрації Іван Кухта.

Усі жителі були вимушені покинути село. Хтось поїхав за межі Миколаївщини, дехто оселився в найближчих населених пунктах. Над очищенням села нині працюють ДСНС, вибухотехніки та міжнародні організації.  Нині на території обстежено майже 600 тисяч квадратних метрів, з яких очищено близько 40 тисяч.

Читайте також: 

Як створити бізнес на консервації овочів та фруктів