23 серпня Культура

Стара хата на Дніпропетровщині стала етно оселею

Волонтери за півтора місяця перетворили стару хату-мазанку в селі Попасне на Дніпропетровщині в мальовничу етнооселю. Так, там з’явився центр зеленого туризму. Господарі хатини — родина Приймак.

Про це повідомили в Дніпропетровській обласній раді.

Власники перемогли в обласному огляд-конкурсі етноосель та сільських зелених садиб Дніпропетровської області «ЕТНООСЕЛЯ», за підсумками якого вони отримали депутатську субвенцію від Наталії Лисенко. Кошти підуть на проведення майстер-класів, оздоблення етнооселі.

«Хата побудована у 20 сторіччі з лампачу, мазана глиною з половою. Там маленькі вікна, двері та сволок. Хату відремонтували та побілили. Двері, віконниці та інші дерев’яні елементи оздобили майстри миколаївського розпису — учасники та керівники художньої студії миколаївського розпису «Оберіг» КЗ «Центр культурних послуг Губиниської селищної ради», — ідеться у повідомленні.

Всередині є старовинні речі побуту, скрині та автентичний ткацький верстат, який господарі знайшли у селі Свидник Львівської області. Також господарі відновили піч та готують в ній страви за старовинними рецептами. Територія навкруги прикрашена фотозонами з соломи, живих квітів та фруктів, є криниця, садок, цікавий паркан, зона відпочинку, підготовлені місця для альтанок.

Як створити бізнес на консервації овочів та фруктів