22 листопада Культура

На Чернігівщині створили віртуальний тур фортецею

Прилуцький краєзнавчий музей ім. В.І.Маслова реалізує проект — «Віртуальний тур втраченою прилуцькою фортецею 17-19 ст.». 

У рамках проекту в форматі 3D було відтворено прилуцьку козацьку фортецю, її архітектуру.

Про це повідомляє Прилуцька міська рада.

Цей віртуальний тур може стати складовою частиною розвитку туристичної галузі Прилук. 

«Під час екскурсій часто згадується про фортецю, бо наше місто 133 роки було центром Прилуцького козацького полку. На сьогодні вона втрачена. То виник задум — дати можливість її побачити, якою вона була. Тим паче, що ми ставили собі за мету не просто її відтворити, а відтворити ті елементи архітектури, які, на жаль, сьогодні є втрачені. На зразок дзвіниці собору Різдва Богородиці», — сказала Тетяна Зоць, директор Прилуцького краєзнавчого музею ім. В.І. Маслова. 

Окрім віртуального туру, є друкована продукція. Це листівка і календар, придбати їх можна  під час екскурсій, промозаходів.

«Отримавши цю листівку, людина може зчитувати QR-код і вирушати в цей віртуальний тур. Крім цього, в рамках проекту був встановлений інфощит в історичній частині міста, де була втрачена дзвіниця. Цей щит кольоровий, він відтворює віртуальну фортецю. І також містить QR-код, за яким відвідувач переходить на цей віртуальний тур», — наголосила Тетяна Зоць.

Віртуальні тури стали дуже популярні в Європі ще років 10 тому, а в Україні вони тільки набирають обертів. 

Щоправда, вони не завжди є доступні для усіх, бо люди приходять зі звичайними телефонами, інколи не розуміють, як користуватися віртуальним туром. Тому хочеться створити культурні продукти для різних категорій населення.

Джерело фото: Прилуцька міська рада.