16 вересня Інфраструктура

На водоканалі Вознесенської громади встановили сонячну станцію

У Вознесенській громаді на Миколаївщині завершено будівництво сонячної електростанції на насосній станції водоканалу потужністю 150 кВт.

Про це повідомили у пресслужбі громади.

«Завдяки встановленню сонячної станції ми можемо компенсувати до 30% споживання електроенергії насосної станції, яка є головною і забезпечує місто питною водою. Вода в місті подається через свердловини трьох водозаборів та насосні станції. Середньодобова подача води на головній насосній станції становить 2,5-3,0 тис. куб. м», — кажуть у громаді.

Протягом квітня-серпня 2024 року сонячна електростанція потужністю 150 кВт виробила 118 320 кВт електроенергії, що в середньому складає близько 1 000 кВт електроенергії на добу.

Окрім зниження викидів, нова станція забезпечує стабільну роботу комунального підприємства «Водопостачання м. Вознесенська» та допомагає долати труднощі, пов’язані з відключеннями електроенергії. 

Встановлення сучасних систем очищення води стало можливим завдяки проєкту «Гранти групам взаємодопомоги», який реалізує благодійна організація Southern Development Strategy у партнерстві зі спільним офісом DCA NCA та Kirkens Nødhjelp та за підтримки Ukraine Humanitarian Fund.