13 вересня Інфраструктура

В Україні планують скоротити чисельність автостанцій по громадах

Міністерство розвитку громад та територій України ініціювало зміни до регулювання діяльності автостанцій. Йдеться про створення відповідного електронного Переліку автостанцій, що стане передумовою для їхньої легальної роботи та можливості надавати послуги як перевізникам, так і пасажирам, повідомили у пресслужбі міністерства.

Запустити роботу загальнодоступного Переліку планується у листопаді 2024 року. Відповідні зміни до Постанови №176 схвалено на засіданні Уряду. 

Зміни до Постанови дозволять розпочати формування офіційного та загальнодоступного Переліку автостанцій. 

«Першим кроком для вирішення проблем у цій сфері є створення загальнодоступного Переліку автостанцій, тобто верифікованої державою мережі автостанцій», — наголосив заступник Міністра розвитку громад та територій Сергій Деркач. 

Зазначимо, що профільне законодавство передбачає, що рух міжобласних та міжнародних автобусних маршрутів має починатись та завершуватись на автостанції. Тож під час відкриття нового маршруту чи внесення змін до наявного, організатор перевезень має переконатись, що зазначені перевізником в схемі руху автостанції існують та працюють легально.

Власники автостанцій зможуть самостійно вносити до нього актуальну інформацію про автостанції через електронну форму. 

За новими правилами можна буде чітко визначити, хто відповідає за надання послуг автостанцій. Завдяки цьому у випадку скарг пасажирів чи перевізників можна буде точно встановити, хто несе відповідальність за порушення або ненадання послуг, що допоможе швидко вирішувати конфлікти між перевізниками та власниками автостанцій.

Як створити бізнес на консервації овочів та фруктів