05 вересня Інфраструктура

Уряд виділив ще 238 млн грн на відбудову села Ягідне

Агентство відновлення отримало кошти на відбудову села Ягідне на Чернігівщині на 2024 рік. Згідно з документом, на проведення робіт з комплексної відбудови села Ягідне у 2024 році виділяється 238 мільйонів гривень.

Загальна очікувана вартість відновлення населеного пункту — 412 млн грн.

Про це повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Чернігівській області.

«У 2023 році Ягідне стало одним з учасників експериментального проєкту з комплексної відбудови населених пунктів. Він включає відновлення житла, ремонт вулично-дорожньої мережі, створення меморіалу, будівництво громадської будівлі з бомбосховищем, облаштування бювету питної води. Тоді село отримало майже 200 млн грн на відбудову», — повідомили у Службі. 

У зв'язку з відсутністю фінансування у 2024 році, з 1 березня були призупинені роботи з капітального ремонту багатоквартирних будинків, а з 29 квітня — індивідуальних  житлових будинків. На цей момент у процесі відновлення перебували близько 40 осель. У квітні 2024 року були розпочаті роботи з ремонту вулично-дорожньої мережі. У липні підрядник зупинив їх, у зв'язку відсутністю фінансування.

Відновлення робіт в Ягідному очікується найближчим часом. Пріоритетна задача — завершити відбудову житла до кінця року.

Зазначене фінансування затверджено урядовою постановою «Про виділення коштів з фонду ліквідації наслідків збройної агресії на реалізацію експериментального проекту щодо відновлення населених пунктів, які постраждали внаслідок збройної агресії Російської Федерації».

Як створити бізнес на консервації овочів та фруктів