31 серпня Господарство

У жовтні крайній термін для збирання моркви — досвід

Збирання врожаю моркви припадає на два перші осінні місяці — кінець вересня до середини жовтня. Важливо встигнути зібрати моркву до настання заморозків. Сам коренеплід добре переносить низькі температури, але частина, що виступає із землі, легко підмерзає і зберігається набагато гірше, пише Zemliak.com.

«Не менш важливо звернути увагу на температуру навколишнього середовища і починати збирання, коли вона впала нижче 12 градусів», — кажуть городники.

Моркву краще викопувати лопатою або підкопувати вилами. Робити це потрібно обережно, щоб не пошкодити сам коренеплід — пошкоджена морква погано збереже якість та товарний вигляд.

Після просушування треба зрізати бадилля, воно може перетягнути на себе потрібну вологу та поживні речовини і таким чином зменшить час зберігання овочів. Спочатку потрібно прибирати зелену частину трохи вище верхівки, а потім відрізати від основи шар моркви в 0,5-1 см разом з точкою росту.

Після того як моркву викопали, її слід залишити на добу в тіні. Зберігати моркву варто у підвалі (погребі) з хорошою вентиляцією і температурою повітря від нуля до 2°С.

Як створити бізнес на консервації овочів та фруктів