25 серпня Ферма

Фермерське господарство з Буковини отримало грант на розвиток

ФГ «Сторонець» з села Рижа, що на Буковині, отримало грант на закупівлю сільгосптехніки. За кошти гранту, в межах програми «Комплексне, конкурентоспроможне та економічно раціональне створення ланцюжків доданої вартості у сільському, рибному та лісовому господарствах» фермери придбали трактор та комплектуючі до нього. 

Про це повідомляє Чернігвецька ОВА.

Нова техніка дасть змогу обробляти ґрунт, зворушувати скошену траву, згрібати готове сіно у валки та перевозити його для годівлі тварин.

«Господарство займається розведенням великої рогатої худоби породи пінцгау та українських гірськокарпатських овець. Зокрема, на фермі утримується 6 корів та понад 50 овець. Також господартсво почало займатися бджільництвом», — повідомили в ОВА.

ФГ «Сторонець» виробляє овечу бринзу та Гуцульську коров’ячу бринзу, яка виробляється на високогірֺ’ї близько 1000 метрів над рівнем моря із дотриманням традиційних технологій виробництва. Географічне зазначення є знаком якості, який показує зв’язок продукту з територією і гарантує високу якість споживачам.

Як створити бізнес на консервації овочів та фруктів