08 листопада Ферма

Швейцарія спрямувала близько 100 млн грн на відновлення молочних ферм

Перша фаза швейцарського гуманітарного проекту, який охопив 233 молочні господарства Чернігівської, Київської та Сумської областей завершена.

Загальний бюджет гуманітарного проекту — 2,5 млн швейцарських франків (близько 100 млн грн).

Про це повідомили у Держпродспоживслужбі.

«Вже 155 ферм отримали необхідні засоби гігієни для виробництва молока, ще 78 отримають допомогу в листопаді», — ідеться у повідомленні. 

Метою гуманітарного проекту є забезпечення продовольчої безпеки в цілому та зокрема через покращення доступу для населення до якісних та безпечних молока та молочних продуктів, що виробляються в Україні. Важливою передумовою для цього є забезпечення належної гігієни виробництва та зберігання молока, а також здоров’я тварин.

Через втрату поголів’я у зв’язку з бойовими діями і частково через відмову від допомоги господарств, що змогли вистояти перед викликами воєнного стану, з’явилася можливість переадресувати залишкові кошти на четверту область – Харківську.

Ще 63 господарства Харківської області отримають підтримку від Швейцарії, а загальна кількість реципієнтів з урахуванням господарств у Сумській, Чернігівській та Київській областях зросте до 296.

Проект реалізовується на запит Мінагрополітики у взаємодії з Асоціацією виробників молока України, міжнародним благодійним фондом SaveUA та Держпродспоживслужбою за координації посольства Швейцарії в Україні.

Молочний бізнес в умовах війни