Вчора Досвід

Молочна ферма на Черкащині побудувала власний комбікормовий завод

В ПСП «Плешкані», що на Черкащині, побудували виробничий комплекс із виготовлення комбікорму. На початковому етапі підприємство тісно співпрацювали з компанією-постачальником обладнання «Сій Добро», надаючи їм розрахунки та запити щодо поточних і майбутніх потреб.

Детальніше про виробництво розповідає Kurkul.com.

Коли в ПСП «Плешкані» обирали компанію для співпраці, ключовим аргументом стало те, що саме компанія «Сій Добро» пропонує повний цикл послуг — від розробки проєкту до його реалізації та технічної підтримки. 

Як результат — вже протягом першого місяця продуктивність корів зросла на 15%.

«Наше комбікормове виробництво було запущено з нуля. Раніше на місці цеху стояв старий ангар, який знесли і побудували новий завод. Рішення було прийнято інвестувати в Buschhoff, оскільки німецьке обладнання відоме своєю якістю», — розповів Роман Любченко, головний зоотехнік.

Наразі потужність виробництва становить 6 т/год, та за словами Романа це не межа і вони планують збільшити потужність.

«Щодня ми виробляємо від 20 до 30 т комбікорму, і це займає близько 6-7 годин роботи. Якщо з’явиться необхідність збільшити виробництво до 50 т, тоді доведеться підсилювати всі агрегати і додавати нові ємності та налагоджувати логістику, тобто, закупити потужний комбікормовоз», — розповів зоотехнік господарства.

Потрібна реклама на сайті Zemliak.com?