13 травня Досвід

На Полтавщині в комунальній теплиці зібрали перші 200 кг огірків

В Опішянській громаді, що на Полтавщини, в комунальній теплиці зібрали 200 кілограмів огірків. Це перший урожай овочів від моменту будівництва теплиці. До цього у ній вирощували зелень та цибулю.

Про це повідомляє Суспільне.

розповів керівник комунального підприємства "Опішня-Агро" Наріман Ібрагімов. Овочі продають людям, у магазини та роздають у місцеві школи, садки, а також військовим.

«Огірок росте вночі, і кожного ранку його щоразу треба підв’язувати, щоб не падало стебло. Ось так ось підкручую, щоб воно не падало», — каже працівниця теплиці в Опішнянській громаді Тетяна Тен.

Насіння огірків у теплиці висіяли наприкінці зими. У середині березня посадили розсаду. А за місяць вже зібрали перший урожай, каже Наріман Ібрагімов.

«Після того, як ми посадили. Я подумав, це будуть тридцяті дні, воно так і вийшло — 28-30 день після того, як ми висадили перший урожай. Ми перевершили себе, воно раніше у нас все вийшло. А масово, що вже в день так по 10, по 5, по 20 кілограмів це вже з тиждень, як», — говорить керівник комунального підприємства «Опішня-Агро» Наріман Ібрагімов.

За його словами, у комунальній теплиці вже зібрали понад 200 кілограмів огірків.

«Ми не підживлюємо поки нічим. По листку видно, що воно є недостатність азоту, калію, ще якихось мікроелементів. Рослина хоче, а ми не можемо дати, щоб не було оцих усіх хімічних речовин в огірках. Через це ми завозили перегній, що в нас тут після ферми лишився», — каже керівник комунального підприємства «Опішня-Агро» Наріман Ібрагімов.

Зібрані овочі продають людям, у магазини та роздають у місцеві школи, садки, а також військовим. Розфасовкою займається Тетяна Тен. Як повідомив Микола Різник, у громаді збудують ще чотири теплиці.

Читайте також: 

Підтримайте наші агромедіа