28 травня Бізнес у селі

Волинянка перетворила захоплення на домашній бізнес

Жителька із села Велимче на Волині Наталія Видрич кілька років як захопилася сироварінням. Маючи основну роботу на державній посаді, жінка створила власну сироварню.

Нині в переліку має до 20 видів сиру. Так сироваріння стало домашнім бізнесом.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV». 

Зараз на сироварні виготовлає Наталія майже два десятки видів сиру. Найулюбленіший сир Наталії Видрич — камамбер. Та не тільки її. Каже, усі місцеві його скуповують з величезним задоволенням.

«Хоч її сироварня маленька, однак тут зі всією відповідальністю дотримуююся усіх стандартів якості та процесів. Мені завжди було цікаво, як на сирах утворюються маленькі дірочки. Так і захопилась», — каже Наталія. 

Спочатку все робила за власним досвідом, з часом Наталія почала відвідувати закордонні сироварні та набиратись досвіду.

«Веземо на базар, і в вайбер-групі збираємо замовлення і чоловік везе торбинку. І новою поштою відправляємо. І місцеві приїжджають беруть сир, перед тим дзвонять. Були на ярмарку, я вже не пам’ятаю, здається Торчинський ярмарок ще до повномасштабного вторгнення. А перед тим в Луцьку два рази були на ярмарках. А з війною вже ярмарків немає», — каже господиня. 

Також наталія розповіла, що клієнти іноді запитують. чи є щось новеньке, тому доводиться експерементувати та додавати чи трави чи трюфель.