15 березня Бізнес у селі

Розпочався новий етап конкурсу Роби своє

В Україні стартував новий грантовий сезон конкурсу бізнес-ідей «Роби своє» від Благодійного фонду «МХП-Громаді». Цьогоріч сумарний бюджет грантів становить 10 млн грн. Організатори планують підтримати до 80 підприємців у 13 областях.

Переможці на додаток до гранту в 100 тис. грн отримають можливість долучитися до навчальної програми, в межах якої заплановані курси від провідних фахівців з маркетингу, бізнес-планування, бухгалтерського обліку тощо. 

Про це повідомили на офіційному сайті МХП-Громаді.

Окрім того, Благодійний фонд «МХП-Громаді» бере на себе витрати з оподаткування гранту.областях.

Взяти участь у конкурсі можуть:

  • ветерани
  • військові або їхні родини
  • підприємці, що вже мають чинний бізнес
  • підприємці, чий бізнес постраждав через повномасштабне вторгнення
  • жителі громади, які тільки планують почати новий бізнес.

Заявку на конкурс «Роби своє» 2024 року можна подати до 9 квітня за спеціальною формою на сайті https://doyourbusiness.com.ua/

«Цьогоріч ми хочемо ще більше підтримати діяльність ветеранів та військових, завдяки яким сьогодні маємо можливість працювати та розвивати громади, аби там хотілося жити», — говорить Тетяна Волочай, директорка Благодійного фонду «МХП-Громаді».

Грантове фінансування можна буде використати на закупівлю обладнання, сировини, матеріалів та послуг для підтримки мікро та малого бізнесу.

Цьогоріч серед ключових вимог до проєктів будуть: співфінансування учасником (тобто передбачається власний внесок до гранту — 100% та більше) та користь для громади результатів бізнес-проєктів (наприклад, створення додаткових робочих місць, розвиток громади в той чи інший спосіб, налагодження логістики, покращення інфраструктури, соціальний ефект тощо).

Гранти для бізнесу і громад

Усе про актуальні пропозиції, конкурси та досвід інших