15 червня Бізнес у селі

У Решетилівці запустили підприємство з переробки яблук

Підприємець з села Долина, що на Донеччині, Іван Дегтяр вимушений був релокувати яблучний бізнес. Через повномасштабне вторгнення росії в Україну підприємство «Адамівка» з переробки яблук переїхало до Решетилівки, що на Полтавщині.

На батьківщині підприємця залишився яблуневий сад площею 46 гектарів.

Про це пише видання Свої.CITY.

Село Долина, яке за 7 км від Адамівки, було вщент знищене російською армією.

За словами Івана Дегтяра, співвласника садівничого товариства «Мрія», соковарка з Донеччині переїхала до Решетилівки назавжди. Бо Полтавщина — родючий яблучний регіон, і до того ж знаходиться логістично дуже зручно.

«Ми завантажили у машину діжку з оцтом і поїхали до Києва. Зупинилися на Майдані Незалежності. Стукали в мерію, щоб нам допомогли з місцем, де розмістити своє виробництво. Поїздивши столицею, зрозуміли — у Києві класно торгувати, але виробництво краще облаштувати десь у сільській місцевості», — ділиться Іван.

Частину коштів на релокацію компенсували отриманим грантом.

Підприємство переселенців одразу після переїзду почало брати участь у відкритих державних тендерах на ProZorro. Яблучні соки вже змогли оцінити мешканці інтернатів у Полтавській області та у Кропивницькому, загалом діти вже випили десь 40 тонн.

Власник проєкту бачить великі перспективи для розвитку підприємства.

Тож підприємець зараз зайнятий облаштуванням приміщення під новий цех по виробництву томатного соку. В розвиток вкладаються гроші членів садівничого товариства, а ще вдалося залучити грантові кошти.

До ваших послуг — агенція Volodar!