05 жовтня Бізнес у селі

На Чернігівщині селянин вирощує 200 кущів винограду

У селі Карпилівка Срібнянського району,що на Чернігівщині, Валерій Гусєв зібрав врожай винограду — понад півтонни. Загалом у господарстві чоловіка 210 кущів винограду.

Про це ідеться у сюжеті Суспільного.

Наразі виноградник налічує до 70 столових сортів та гібридних форм: Лівія, Аркадія, Преображення, Ювілей Новочеркаська, Байканур, Еверест, Гарольд, Дар’я, Хелена.

Чоловік займається цим понад вісім років. Сад Валерія займає приблизно 40 соток землі. На одній половині ростуть понад 400 дерев персиків, на іншій — виноград.

«Це 21 ряд по 10 кущів у кожному. Є моноряди з одним сортом винограду, який дає хороший врожай та ряди, де ростуть по два-три пробні сорти», — ідеться у сюжеті.

Перший свій виноград чоловік посадив у 2009 році. Займатися виноградарством у промислових масштабах почав у 2013 році. Тоді висадив 100 живців винограду.

Нині Валерій зібрав 70% винограду. Це приблизно півтори тонни. З них тонну двісті — вже продав. Перший збір відбувся 25 серпня. До Карпилівки за виноградом люди приїжджають самі — дегустувати можна просто із лози, а ще погуляти виноградником та залишити фото на згадку.

Підтримайте наші агромедіа