25 травня Земля

Фонд держмайна планує отримати один мільярд гривень від оренди землі

Фонд державного майна України планує отримати 1 млрд грн на рік від здачі в оренду 100 тис. га сільськогосподарської землі. 

Про це повідомляє Agropolit.com. 

«Під управлінням Фонду державного майна України залишається 386 тис. га державної землі. 98 тис. га з них окуповані.  у власності фонду є заміновані землі, а також ділянки на прифронтовій території, тому він готовий передати в оренду більше 100 тис. га», — розповів голова Фонду держмайна Віталій Коваль. 

Зазначається, переможець конкурсу отримає можливість укласти договір оренди терміном у 14, або 25 років, в залежності від того, мова йде про вирощування однорічних або багаторічних культур. Ціну оренди визначать на аукціоні і вона залежить від нормативно-грошової оцінки.

«Наприкінці червня ми запускаємо процедуру оренди. Виставляється лот з кадастровими номерами й будь-хто може взяти участь в аукціоні — фізособа, фермерське господарство, агрохолдинг» — зазначив Віталій Коваль.

Торги стартуватимуть з 12% нормативно-грошової оцінки. Віталій Коваль додав, що також може відбуватися індексація, оскільки нормативно-грошову оцінку можуть переглянути. Слід зазначити, що Фонд державного майна реалізує проєкт «Земельний банк», щоб відкрити доступ аграріям до ринку державних земель.

Як громада може ефективно управляти своїми землями?

Легко! Із сервісом FEODAL HROMADA!
Зв'язатись з нами
+38 067 102 01 05