04 серпня Земля

Громада на Львівщині підтримує дрібних фермерів в умовах війни

Для посилення продовольчої спроможності Золочівська громада на Львівщині передала землю невеликими шматками в користування дрібним фермерам, які взялися забезпечувати громаду продовольством, пише Децентралізація.

Про це розповів Ігор Гриньків, голова Золочівської громади Львівської області, під час публічного обговорення «Продовольча безпека громад під час війни: глобальний та локальний погляд».

«Наразі фермери розчищають землю, яка роками не використовувалася, та готують її до посівної. Вирощений урожай зможуть переробити на муку в місцевих млинах та забезпечити мешканців продуктами», — зазначив голова громади.

Також Золочівська громада допомагає громаді-тезці з Харківської області, яку системно обстрілюють. Зараз також шукають партнерів для облаштування житла для людей, які втратили свої домівки.

Загалом, представники органів місцевого самоврядування кажуть, що у громадах прийняті програми продовольчої безпеки. Громади, зокрема, намагаються підтримати аграріїв, які здійснюють посівну, надати необхідну допомогу вимушеним переселенцям, обладнати місця для проживання внутрішньо переміщених осіб, якщо це можливо.