01 грудня Земля

Викуп земель у постійному користуванні врегулюють на початку грудня — Лещенко

Роз’яснення про особливості викупу комунальних земель, що знаходяться в постійному користуванні фермерських господарств і фізичних осіб, наразі допрацьовують профільні експерти і готовий алгоритм буде оприлюднений на початку грудня 2021 року.

Про це заявив Роман Лещенко, міністр аграрної політики України, під час Національного круглого столу «Земля: захист права власності та протидія рейдерству».

«Ми отримали звернення від Всеукраїнської асоціації громад та Всеукраїнського Конгресу Фермерів з проханням врегулювати проблемне питання викупу земель у постійному користуванні. Це питання відточкували і з податковою службою, і казначейством і на рівні профільних органів. Тому на початку грудня нинішнього року буде надане відповідне роз’яснення», — заявив Роман Лещенко.

Аграрний міністр додав, що напрацьоване рішення допоможе вирішити проблему з викупом земель у постійному користуванні з практичної і технічної точки зору.

Нагадаємо, що раніше виконавчий директор Всеукраїнської асоціації громад та Всеукраїнського Конгресу Фермерів Іван Слободяник заявив про колізії при оформленні подібних угод та наголосив на їх невідкладному вирішенні.