10 листопада Земля

На Кіровоградщині посадовці незаконно заволоділи земельною ділянкою

На Кіровоградщині за фактом зловживання службовим становищем повідомлено про підозру голові ОТГ, депутату сільської ради та землевпоряднику 

Посадовці незаконно заволоділи земельними ділянками, які в подальшому передали в оренду. 

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

«За даними слідства, діючи за попередньою змовою та зловживаючи службовим становищем, підозрювані за підробленими документами передали у власність громадянам 6 земельних ділянок загальною площею 12 га без проведення засідань сесій сільської ради», — ідеться у повідомленні.

У подальшому, після набуття головою ОТГ, депутатом сільської ради та землевпорядником права власності на земельні ділянки, ними були передані у користування (оренду) юридичній особі, керівником якої є чоловік голови ОТГ.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Олександрійського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Кіровоградській області, за оперативного супроводу Управління СБУ в Кіровоградській області.

Раніше Zemliak.com повідомляв, що Київський райсуд Одеси заарештував 24 земельних ділянки держпідприємства в Одеській області площею близько 87 га. Таїровський сільський голова намагався вивести землі з держвласності.