14 червня Відпочинок

На Львівщині квітнуть шість найбільших лавандових полів

Управління туризму та курортів Львівської ОВА опублікували підбірку локацій лавандових полів. Сюди увійшли шість місць з найбільшими плантаціями лаванди.

Поле щастя розташоване за 15 км від центру Львова. Це гектар лавандового поля і фермерський парк з пряними травами, ягодами та овочами. На території працює кав’ярня «POLE», де можна скуштувати запашну лавандову каву та страви з фермерських продуктів. Також тут є крамниця, де продають різноманітні вироби та натуральну косметику з лаванди, а ще локальні продукти від фермерів Львівщини.

Лавандові пагорби  у селі Віняви — найвище лавандове поле у Львівській області. Воно розташоване на висоті 342 м над рівнем моря. Історія туристичної локації розпочалася у жовтні 2022 року та твориться з любов’ю подружжям Андрія та Маріанни. На території висаджено близько 28 тисяч кущів лаванди англійської вузьколистої, цвітіння яких припадає на липень. 

Stavky Country Club у селі Жовтанці — це еко-комплекс розташований за 20 км від Львова. На території є лавандові поля, озера та ресторан. Одне з полів містить 400 кущів лаванди, інше — 2000. Гостям дозволяють зробити кілька фото безкоштовно, якщо це не професійна фотозйомка. 

Lavender dream house у селі Малехів  — це огороджена приватна територія, де висаджено близько 600 кущів лаванди та зведено затишний будиночок, який можна орендувати подобово: 4300 грн у будні, 5300 — на вихідні. У вартість входить користування басейном та сауною.

Lavender Place у селі Нагоряни можна придбати букет свіжозрізаної лаванди або саджанці для свого квітника.

Казкові поля у селі Стрілки — найбільше лавандове поле Львівщини. Відкриття сезону заплановане на середину червня. 

Кожне з полів унікальне по-своєму. особливо привертає увагу розмір рядків. це справжні моря фіолетової насолоди.

Гранти для бізнесу і громад

Усе про актуальні пропозиції, конкурси та досвід інших