Позавчора Соціалка

Киїнська громада за грант закупила 6 тисяч сміттєвих баків

В кінці серпня Киїнська громада Чернігівської області отримала новенькі сміттєві контейнери синього і чорного кольорів. Кожен двір громади отримає по 2 контейнери для сортування сміття.

Громада написала проєкт і виграла фінансування  із Японії та Євросоюзу. Киїнська громада поки що єдина в області, яка виграла такий грант і буде вчитися сортувати сміття. Також в рамках проєкту громаді надали три сміттєвози, три трактори, екскаватори і «дробилку» для гілля.

Про це повідомляє видання Vestgazeta.com.

«В громаді 2989 домогосподарств. Кожен двір отримає по синьому і чорному баку. Ємністю 120 л. Ще сто баків по 1300 л. Роздамо підприємствам. І комунальним, і приватним, які укладуть договір на вивіз сміття. Додатково будуть облаштовані майданчики на вулиці для багатоквартирних будинків і на тих вузьких вуличках, де не може проїхати сміттєвоз. На кожному буде наклейка, яке сміття в який складати», — пояснює Марія МЕНЬОК, діловод Киїнської сільської ради, керівниця громадської організації «Жінки за розвиток». 

Кожне домогосподарство громади: Киїнка, Трисвятська Слобода, Павлівка, Гущин, Шестовиця отримає під підпис контейнери з інвентарним номером.

На кожному баку є шпаргалка. Яке сміття в який класти: ресурсоцінні (скло, папір, метал, пластик) і змішані відходи (їжа, одяг, упаковки з-під продуктів).

Жителі громади будуть укладати нові договори з нашим комунальним підприємством «Киїнське». Новенькі сміттєвози, які отримали, будуть вивозити це сортоване сміття. Контейнерами вдома вже можна користуватися, вчитися сортувати.

Потрібна реклама на сайті Zemliak.com?