24 вересня Соціалка

Терешківська громада запускає соціальну програму для військових та їх родин

У Терешківській громаді на Полтавщині впроваджують комплексну програму соціальної підтримки ветеранів війни, Захисників і Захисниць України, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни.

Про це повідомляє пресслужба Всеукраїнської асоціації громад.

Основними завданнями Програми є:

  • надання щорічної матеріальної допомоги учасникам бойових дій з числа учасників АТО/ООС, ветеранам війни, особам з інвалідністю внаслідок війни, інвалідам Другої світової війни, вдовам учасників Другої світової війни, Захисників і Захисниць України до Дня Захисника і Захисниці України, воїнам інтернаціоналістам, які зареєстровані та фактично проживають на території Терешківської сільської територіальної громади. Допомога надається в розмірі 2000 грн на підставі списків сформованих відділом соціального захисту населення
  • надання щорічної матеріальної допомоги членам сімей, які знаходяться в пошуку безвісті відсутніх військовослужбовців, які зареєстровані на території Терешківської сільської територіальної громади.

«Допомога надається щорічно одному з членів родини, які знаходяться у пошуку безвісті відсутніх військовослужбовців під час заходів по забезпеченні оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України (дружині/чоловікові, батькові/матері, повнолітнім дітям або рідному братові/сестрі за відсутності дружини/чоловіка, батьків або рідних дітей) за заявою, розмір допомоги є 10 000 грн», — ідеться у повідомленні.

Повідомляється, до складу громади входить 20 населених пунктів, які об’єднують 10911 мешканців. Кількість  ветеранів та демобілізованих осіб тут становить 176 осіб,  а кількість сімей загиблих воїнів та безвісти зниклих — 28.

Також тут працює програма увічнення пам’яті та вшанування Захисників та Захисниць, які віддали життя за незалежність України та поховані на території Терешківської сільської територіальної громади на 2024-2025 роки.

Потрібна реклама на сайті Zemliak.com?