Вчора Соціалка

Школярі з Чернігівщини за грант встановили спортивний майданчик

Старшокласники Новобиківської школи на Чернігівщині виграли грант на п’ять тисяч доларів. За ці кошти на подвір’ї закладу встановили вісім спортивних тренажерів.

Про це повідомляє Суспільне.

Проєкт «Здорова громада – здорова нація» здобув перемогу з-поміж 19 команд-учасниць. 

«Минулого навчального року два учнівських колективи старшокласників долучилися до освітньої програми для підлітків із малих громад UActive благодійного фонду savED. Встановлення та благоустрій профінансували з бюджету громади», — розповіла директорка Новобиківської школи Наталія Вовк

За умовами програми, кожна група мала підготувати власний проєкт та довести його необхідність для закладу та громади. Діти мали вкластися у бюджет у п'ять тисяч доларів.

«Коли розпочинали знайомство з цією програмою, то я не була впевнена, що учні захочуть, тому що це прослуховування вебінарів, робота з менторами, створення презентації, розрахунок кошторису. Левова частка їхнього вільного часу мала б йти на це. Але учні взялися досить активно», — розповіла Наталія Вовк.

Впродовж навчального року команда школярів відвідувала онлайн-лекції від UActive та підготувала свій проєкт — вісім спортивних тренажерів для занять спортом.

До слова, школа у селі Новий Биків у лютому-березні 2022 року була окупована російською армією,

Читайте також: 

Потрібна реклама на сайті Zemliak.com?