10 травня Сад-город

Знавці назвали засоби порятунку для городу та саду після приморозків

Ймовірність весняних повторних приморозків існує аж до травня — середини червня, особливо у той рік, коли настає дуже рання весна. Якщо в травні городи вже висаджені, але є загроза приморозкам, експерти рекомендують антистресовий засіб  Авангард Гроу Аміно, пише Zemliak.com.

Через ранню весну у травні на сад та город чекають серйозні випробування у вигляді рясних, тривалих дощів або раптових поворотних заморозків. Врятувати плоди і ягоди можна за допомогою ефективних засобів — обробка антистрессантами, фунгіцидами.

«Молоді паростки картоплі вкрай чутливі до весняних заморозків, і будь-яка температура нижче нуля може вбити врожай. На старших, доволі розвинутих рослинах холоди можуть і не позначитися. А от зовсім молоденьким паросткам картоплі важко: від морозу вони чорніють та в’януть», — кажуть городники.

Якщо виявлено ознаки того, що картоплю прихопив мороз, необхідно застосовувати заходи першої невідкладної допомоги:

  • пролікувати підмерзлі сходи азотом: внести нітрофоску 5 г на 1 кв. м
  • зробити позакореневе підживлення сечовиною: 20 г на 10 л води
  • обприскати підморожені сходи препаратом Епін Екстра (це природний стимулятор для поліпшення росту та підвищення стійкості до агресивних факторів середовища), особливо дієвий для рослин, які вражені холодом.

Також напередодні заморозків та після них виноградники можна обробити стимуляторами росту. Вони активують захисні сили рослин. Використовують для цього Епін, Циркон, Мегафол та інші. 

Добрива для городу та саду на SuperAgronom.com