24 жовтня Сад-город

Фермери дали короткий опис картоплі беллароза

Сорт картоплі Беллароза був зареєстрований в Україні у Держреєстрі сортів України у 2003 році. Хоча існує вже понад 20 років, і досі залишається затребуваним серед скоростиглих сортів посадкової картоплі.

Скоростиглий і дуже врожайний сорт. Бульби можна збирати вже через 50 днів після посадки, пише Zemliak.com.

Цей столовий сорт картоплі був виведений німецькими селекціонерами і швидко набув популярності в Україні. Високий кущ, 70-75 см у висоту, з потужними міцними стеблами і хвилястим по краях листям темно-зеленого кольору.

«Бульб під кущем в середньому 7-10 штук, іноді може доходити до 15. Їх форма овально-кругла, шкірка легко шорстка, червоно-рожевого відтінку, середньої щільності з дрібними вічками. Вага бульб в межах 150-200 грам, іноді може сягати 500. М'якуш бульб має світло-жовтий або насичений кремовий колір, зі слабкою борошнистістю»,  — кажуть фермери.

Плоди мають овальну форму з червоною шкіркою і масу до 200 грам.

Актуально: Фермери дали опис картоплі сорту слов'янка

Рослина невибаглива, відмінно переносить несприятливі погодні умови, в тому числі посуху. Демонструє стійкість до багатьох збудників хвороб.

«Беллароза невибаглива до ґрунту, їй підходить ґрунт будь-якого типу, крім важкого суглинку. У регіонах з теплим кліматом можна збирати врожай двічі на сезон: перша посадка на початку травня, друга посадка на початку липня», — кажуть фермери.

Зазначається, перед другою посадкою, звичайно, слід провести обробку землі після першого врожаю. Агротехніка сорту Беллароза передбачає стандартний комплекс заходів: помірний полив, прополювання, підгортання, обробка проти шкідників, підживлення та обрізання бадилля до збирання врожаю.

Смакові якості бульб відповідають найвищим стандартом, при цьому після термічної обробки картопля зберігає розсипчастість.

Як громада може ефективно управляти своїми землями?

Легко! Із сервісом FEODAL HROMADA!
Зв'язатись з нами
+38 067 102 01 05