23 листопада Сад-город

Насіння довгорослих квітів заготовляють з осені — експерти

Щоб не пропустити період посіву довгорослих квітів, насіння має бути заготовлене вже восени. Досвідчені дачники знають, що готуватися до наступного сезону потрібно відразу після того, як зібрано врожай поточного літа. Вибрати нові сорти або повторити вдалі та закласти фундамент майбутнього врожаю та краси клумб.

Про це пише видання Сам собі агроном.

Довгорослі квіти, наприклад, еустоми, потрібно замовляти з осені, тому що вже в листопаді-грудні можна їх сіяти на розсаду. 

«Період від появи сходів до цвітіння у еустоми становить 5-6 місяців, до весни розсада буде вже на бутонах і зацвіте тоді, коли в інших тільки тюльпани починають сходити», — зазначили експерти. 

Петунію, гібридну вербену, гвоздику, дельфініуми садівники радять сіяти вже у січні. Насіння має бути напоготові до цього часу. 

«Баклажани, перці, пізньостиглі томати починають сіяти в лютому, щоб ранньою весною перенести розсаду в теплиці. Насіння має бути готове до цього часу», — додали городники. 

Садівники зазначають, що варто враховувати те, що в лютому вже йде гаряча пора, магазини насіння завалені замовленнями, в садових центрах збираються черги сотень покупців. Тобто вибрати щось не поспішаючи — велика проблема, у штовханині та тисняві багато чого детально не розглянеш. Тому купувати насіння овочів рекомендують з осені.