08 жовтня Релігія

Громада села Кам'яна Яруга перейшла до ПЦУ

У Свято-Миколаївському храмі села Кам'яна Яруга Чугуївського району 5 жовтня вперше відбулося Богослужіння українською мовою.

Духовенство і віряни звершили молебень за Україну, її владу та військо, перемогу над російським ворогом і ствердження справедливого миру на рідній землі.

Про це повідомляє Релігійно-інформаційна служба.

Церковна громада села Кам'яна Яруга в перший день дії нового закону щодо діяльності структур Російської Православної Церкви в Україні, 25 серпня, провела збори та схвалила рішення вийти зі складу Московського Патріархату та приєднатися до Помісної Української Православної Церкви. 

«Відтоді на парафію та її настоятеля отця Анатолія чиниться психологічний тиск, розгорнуто наклепницьку кампанію в гірших традиціях російської пропаганди, мають місце факти цькування і залякування. В темну частину добу відбувалися акти незаконного проникнення у церковне приміщення, псування майна і обладнання храму», — ідеться у повідомленні.

Про всі випадки порушень законів України і прав її громадян повідомлено правоохоронні органи. Ситуація в селі залишається напруженою, парафіяни живуть в атмосфері чуток про можливі нові спроби захоплення їхнього храму.

Потрібна реклама на сайті Zemliak.com?