07 жовтня Релігія

На Кіровоградщині громада перейшла до ПЦУ

Релігійна громада села Коробчине та Свято-Успенська церква, що на Кіровоградщині, перейшли до Православної Церкви України.

Про повідомляє місцеве видання Новомиргородські вісті.

За інформацією видання, конфлікт за споруду розпочався ще у травні. У червні віряни Української Православної Церкви Московського Патріархату нібито зверталися до обласної військової адміністрації з проханням не втручатися в ситуацію й залишитися все, як є.

«Від імені громади Православної Церкви України звернулося 500 осіб, а від Української Православної Церкви МП — лише 37 осіб, в ОВА врахували співвідношення та вирішили передати храм ПЦУ», — ідеться у повідомленні.

Храм представляє собою архітектурну памʼятку виняткової краси. Архітектором виступив, за однією версією, Олександр Бернардацці, який таких яскравих та величних храмів в Україні побудував всього три, за іншою версією — Яків Паученко.

Як йдеться у повідомленні, першу Службу приїде служити у цьому храмі єпископ Кропивницький і Голованівський Марк (Левків). Дата першої Служби ПЦУ поки що невідома, як і імʼя священика, якого на цю парафію поставить ПЦУ.

Читайте також: 

Підтримайте наші агромедіа