Вчора Побут

В Україні презентували посібник Шлях ветерана

Український ветеранський фонд презентував путівник «Шлях ветерана» — практичний довідник для ветеранів та їхніх родин.

Про це повідомляє Український ветеранський фонд.

Частину путівника складають алгоритми дій для сімей військових, які зникли безвісти чи потрапили в полон. А також рекомендації для родичів загиблих захисників щодо отримання пільг і соціальних виплат.

«Ідея створити «Шлях ветерана» зʼявилася в результаті аналізу запитів військових, ветеранів та їхніх родичів, з якими вони звертаються на Гарячу лінію кризової підтримки Українського ветеранського фонду. Ми дійшли висновку, що наразі цим людям дуже не вистачає на руках підказок, які б могли направляти їх, коли виникає потреба розвʼязання їхніх правових проблем», — пояснює юрист фонду та ветеран Ярослав Хоменко.

В посібнику зібрано покрокові алгоритми дій щодо звільнення з різних причин: за станом здоров’я, віком чи після повернення з полону. А також є відповіді на питання про оформлення виплат та отримання соціальних гарантій для військових і членів їхніх родин.

Друкований путівник «Шлях ветерана» буде доступний у всіх ТЦК та СП, а його pdf-версію можна завантажити на сайті Українського ветеранського фонду за посиланням: https://veteranfund.com.ua/wp-content/uploads/2024/10/SHliakh-veterana-druk.pdf 

Потрібна реклама на сайті Zemliak.com?