09 грудня Побут

На Хмельниччині Укрзалізниця сплатить громаді понад 700 тис грн

Господарський суд Хмельницької області зобов'язав сплатити «Укрзалізницю» 728 тис грн Волочиській міській раді. Причиною стягнення стали незаконно зрубані дерева. 

Про це йдеться у рішенні суду, від 30 листопада 2021 року.

«Укрзалізниця повинна компенсувати збитки Волочиській міській раді. 55 дерев невстановлені особи зрізали поблизу сіл Гарнишівка та Лозова Волочиської громади», — ідеться у рішенні.

Зазначається, впродовж серпня-вересня 2019 року не встановленні слідством особи вирубали 55 ясенів і дубів. Завдані збитки довкіллю оцінили у 728 тис 327 грн. 

В ході досудового розслідування встановлено, що зазначені порубки вчинено на територіях земельних ділянок, які перебувають у постійному користуванні АТ «Укрзалізниця».

Читайте також: На Одещині фермер завдав збитків на 2 млн грн

«Доводи прокурора щодо не перешкоджання відповідачем у незаконній рубці дерев особами, які таку рубку здійснювали, є необґрунтованими, оскільки жодними нормативними актами «Укрзалізницю» не уповноважено затримувати порушника або перешкоджати йому»,  — кажуть в Укрзалізниці. 

Зрештою Господарський суд Хмельницької області задовольнив позов прокуратури. Та вирішив стягнути з АТ «Укрзалізниця» 728 тис 327 грн у бюджет Волочиської громади.