19 листопада Освіта

На Чернігівщині громади отримали шкільні автобуси

На Чернігівщині дві територіальні громади — Борзнянська й Талалаївська — 18 листопада отримали по шкільному автобусу для навчальних закладів.

Про це повідомляє Чернігівська ОДА.

«Транспорт придбали за рахунок зекономлених коштів державної субвенції в сумі 1,8 млн грн та співфінансування з місцевих бюджетів майже на таку саму суму. Виготовлені нові автобуси на Чернігівському автозаводі, що входить до корпорації «Еталон», — ідеться у повідомленні. 

Чернігівська область отримала 10,9 млн грн освітньої субвенції за програмою «Шкільний автобус». Відтак, до 1 вересня 2021року шкільний автопарк поповнився 10 новими автобусами загальною вартістю майже 16 млн грн (за 40% співфінансування з місцевих скарбниць).

Дві транспортні одиниці отримала Корюківська громада, по одній — Бобровицька, Городнянська, Коропська, Куликівська, Линовицька, Сосницька, Тупичівська та Холминська.

Крім того, 7 автобусів громади придбали самостійно (два — в Ічнянській ТГ, по одному — у Варвинській, Деснянській, Кіптівській, Новобілоуській та Носівській громадах).