01 жовтня Інфраструктура

Громади можуть отримати кредит на енергообладнання

В Україні запрацював Фонд декарбонізації — це пільгові кредити в гривні для місцевих органів.

Кредити дають на обладнання для енергомодернізації, сонячні електростанції, теплові насоси, когенерація, альтернативне теплозабезпечення, інші проєкти з розподіленої генерації, термомодернізація громадських будівель.

Детальна інформація — на офіційному сайті Фонду декарбонізації fdu.com.ua

Про це повідомляє Децентралізація.

Отримати такі кредити можуть органи місцевого самоврядування (школи, лікарні, садочки), комунальні підприємства (в першу чергу — теплоенерго і водоканали), промислові підприємства, малий та середній бізнес.

«Ставка — 9% річних. А для національного виробника на виконання Програми Президента «Зроблено в Україні» — 7%. Сума кредиту — від 120 тис. до 25 млн грн. Строк — від 1 до 10 років», — ідеться у повідомленні.

Фонд декарбонізації не залежить від грантового фінансування: вперше запроваджено європейський досвід револьверних механізмів державної підтримки. Джерела наповнення Фонду — екологічний податок за викиди вуглекислого газу від стаціонарних установок, а також державні запозичення, спрямовані на підтримку енергоефективності та скорочення викидів вуглецю.

Всього до кінця року заплановано видати підприємствам та муніципалітетам 859 млн грн кредитів для проведення енергоефективних заходів.

Потрібна реклама на сайті Zemliak.com?