21 вересня Інфраструктура

На Чернігівщині для селян вперше прокладають водогін

В селі Деснянка Новобілоуської громади,що на Чернігівщині, прокладають водогін. У селі давно проблеми з питною водою — її просто нема. 

Скважину довелося бити дуже глибоко – понад 130 метрів. Громаді грошима і матеріалами допомогла обласна влада та благодійники.

Про це повідомляє Час Чернігівський.

Реалізації обласного проекту «Питна вода» у 2022 році завадило повномасштабне вторгнення ворога. Однак у 2024 році роботи у Деснянці таки почалися. Наразі у селі працює техніка, риють траншеї, триває прокладання труб.

«В минулому році реалізовувався проект облради і ОДА «Питна вода». Розробили проектно-кошторисну документацію. 60% - обласний бюджет, 40% — громада, пробито свердловину, а завдяки донорам у 2023 році передали матеріали — 7 км труб. Зараз за рахунок громади прокладаємо мережу. З 22 сіл - 11 забезпечені водою, деякі частково і ми цю програму повинні продовжувати», — розповів Дмитро Федоров, голова Новобілоуської громади.

Для підвищення тиску і покращення якості води у Деснянці також встановлять додаткове обладнання — потужний насос та водонапірну башту.

Потрібна реклама на сайті Zemliak.com?