10 травня Господарство

Садівникам нагадали про обробку виноградників у травні

Для контролю розвитку мілдью на винограднику експерти рекомендують у травні застосувати комбінований фунгіцид Захист (цимоксаніл, 250 г/кг + металаксил, 100 г/кг). Завдяки поєднанню двох діючих речовин він забезпечує лікувальну та антиспроруляційну дію і пригнічує постінфекційні стадії грибів. Обробіток  варто розпочинати за температури 8 °С після дощів або ж з появою перших листків (3–4) у травні, пише Zemliak.com.

Також знавці рекомендують застосувати наступні препарати: для профілактичних обробок контактні фунгіциди на основі міді, такі як: Блу Бордо; Медян Екстра,к.с.; Чемпіон, ЗП та інші  або фунгіцид Пенкоцеп, ЗП (40г на 10л води).

Як виглядає мілдью?

За дощової весни обприскувати потрібно 2-3 рази до цвітіння. Якщо ж весна була суха, захист винограду починають після цвітіння (під кінець формування зав’язі). Цей етап догляду пропускати не можна. У випадку, коли вже з’явилися ознаки цієї хвороби, необхідно застосувати один з фунгіцидів, що мають контактно-системну дію, а саме: Ридоміл Голд МЦ 68, в.г.; Тайтл,в.г; Танос,в.г. або Захисник, КС. 

Нагадуємо, що на маркетплейсі SuperAgronom.com можна знайти всю інформацію про хвороби та про препарати компанії UKRAVIT.

Усе про хвороби рослин на SuperAgronom.com