07 серпня Господарство

На Полтавщині волонтерки передали більше 300 банок консервації для ЗСУ

Волонтери з Полтави та прилеглих сіл виготовляють та передають українським військовим консервацію. Варення, джеми, мариновані огірки та іншу продукцію готують із власних овочів та фруктів. За місяць закрили до трьохсот банок консервації.

Про це розповіла Суспільному волонтерка Людмила Теймуразян.

Полтавка Людмила Теймуразян готує варення з ягід, які ростуть у її саду. Його потім передасть українським воїнам на передову.

Готувати варення для воїнів жінка та понад десяток інших волонтерів почали близько місяця тому. Цю ініціативу називають «Варення для ЗСУ».

Закривають також солону консервацію, зокрема, огірки та кабачки.

«Люди самостійно почали закривати, ми об’єднуємося, кооперуємося, тобто слух пішов вже по всьому місту. Сьогодні, як ви бачите, привезли банки для консервації. З трьох чи чотирьох різних місць міста Полтави. Ми їх передамо в села, де вже готові закривати банки разом з огірками і своєю городиною. Координує усе зазвичай Людмила Теймуразян, яка сидить на телефоні — у кого є банки, в кого цукор, в кого кришки, в кого вільний час», — говорить голова волонтерського центру Харківсько-Полтавської єпархії ПЦУ Олександр Горай.