Вчора Ферма

Колишній очільник МЗС планує вирощувати овець

Колишній очільник МЗС України Дмитро Кулеба планує зайнятись вирощуванням овець. Ферму планує облаштувати на обійсті батьківської хати на Полтавщині.

Про це посадовець розповів у відеоінтерв'ю відомій блогерці Раміні Есхакзай.

У планах створити овечу ферму, але це буде не маштабний проєкт, як мінімум, щоб дати людям роботу та оживити село, щоб це стало реальним прикладом відродження сільської місцевості. Також Дмитро з дружиною хочуть створити виробництво овечого сиру.

«Це село, де народився мій батько. Тут я провів певну частину свого життя. Влітку місяць міг тут прожити. Ще був у сусідніх Ромнах у інших дідуся та бабусі. Загалом це місце, де народилася значна частина мене», — коментує Дмитро своє бажання жити в селі.

За словами Дмитра, думка про ферму народилася ще за часів коли він був міністром, оскільки Дмитро хоче, щоб село жило, а не помирало.  

«Ми плануємо відремонтувати будинок, зробити його комфортним для життя та з рештою переїхати сюди жити. Зараз в селі живе кілька десятків похилих людей, на все село тільки дві дитини»,  — каже Дмитро.

Також Дмитро Кулеба порівняв батьківську хату з будинками в Санторині (Греція), оскільки оздоблена білим кольором. Каже, там так захоплюються білими будинками, то ж хоче щоб і на Полтавщині в селі так само було. 

Потрібна реклама на сайті Zemliak.com?