22 серпня Ферма

Фермер з Краматорська з одного гектару збирає 60 тонн кавунів

Переселенець з Краматорська Айдин у свої 60 років вирощує баштанні у Семенівці на Дніпропетровщині. Попри несприятливий ґрунт для вирощування баштанних, цьогоріч засіяв майже 100 гектарів.

За сезон з одного гектару збирає близько 60 тонн кавунів.

Про це передає Суспільне.

Фермер-переселенець Айдин — єдиний у Царичанському районі вирощує кавуни на майже ста гектарах. Вирощуванням кавунів займається вже 8 років. Зазначає: ґрунт у Царичанському районі — глинистий, а відтак — несприятливий для вирощування баштанних.

«У мене таке хобі. Захотів вирощувати та й все. Я приїхав, перевірив на аналізи ґрунт десятка полів. І після цього аналізу вирішив залишитися тут», — каже він.

Середня вага кавунів — від 8 до 15 кг. Аби підтримувати такі розміри, ділиться, удобрює рослини вітамінами, яких потребує саме цей ґрунт. Цьогорічна аномальна спека, зазначає, на врожай не вплинула.

Аби поливати баштанні, чоловікові довелося пробурити власну свердловину. Додає, вода у ній солона та холодна. Проблеми цьогоріч були й через відключення світла — бригади поливу працювали цілодобово.

Кіло кавунів з господарства Айдина коштує 8 гривень. Придбати кавуни до нього приїздять з усієї країни, каже Айдин. Додає: продаж триватиме до кінця вересня.