12 червня Ферма

На Житомирщині працює автоматизована птахоферма

У селищі Попільня Житомирської області з 2018 року працює господарство «Еко-Ко» на 260 тисяч голів курей. Тут вирощують кроси Lohmann Brown та Lohmann Sendi.

На господарстві 90% процесів також автоматизовано — вода подається автоматично, так само автоматично відбувається насичення  вітамінами та підкислення води, погодинна роздача корму, автоматичний режим клімат-контролю та збирання яєць. Сортування здійснюється у напівавтоматичному режимі.

Про роботу ферми йдеться у матеріалі Kurkul.com.

Уже понад півроку, як у господарстві працює лінія для виробництва комбікорму Buschhoff, яку встановила компанія «Сій Добро». Унікальність його  у тому, що це значно покращує собівартість яєць.

«Лінійка в середньому працює шість годин на день і забезпечує добову потребу у комбікормі для птахоферми — 31 тонну на 260 тис. голів курей. В середньому 120 г корму потребує одна курка на добу»,  — розповів Віталій Хованський, директор господарства.

Серед переваг роботи комплексу фермер також називає абсолютну чистоту —  при роботі обладнання немає ні пилу, ні сміття. 

При виборі обладнання Віталій Хованський спирався на власні переконання, адже вже мав стару комбікормову лінійку і знався на справі. Фахівці компанії змогли йому пояснити переваги різних видів обладнання та допомогти з вибором.

Гранти для бізнесу і громад

Усе про актуальні пропозиції, конкурси та досвід інших